4000 m2 Trespa herbruikt


De 4000 m2 Trespa die we van de gevel van Residentie Aambosveld in Heerlen demonteren wordt hergebruikt. Wij halen alles netjes van de gevel, plaatsen de geveldelen op pallets en Trespa haalt het op. Allemaal in het kader van het Trespa Second Life-programma; een geweldig initiatief van Trespa.

Vaak zijn de Trespa-geveldelen nog in een prima staat en kunnen ze na een opknapbeurt nog vele jaren mee. Een tweede leven als het ware. Na het ophalen reinigt Trespa de oude delen en maakt ze op maat voor andere toepassingen. Een waardevolle en duurzame stap die meteen duidelijk maakt waarom wij zo graag met Trespa samenwerken.

De gevel achter de gevel


Achter elke gevel zit vakwerk en – in het geval van Residentie Aambosveld in Heerlen – een achterconstructie plus isolatie. Die mooie gevel die bewoners en voorbijgangers straks zien is bevestigd op een veilige en stevige constructie. En omdat Flow behalve voor vakwerk ook staat voor logisch nadenken en het combineren van werkzaamheden om zo tijd en kosten te besparen, pakken we meteen de isolatie aan.

Voor Residentie Aambosveld hebben we tegelijk met de oude gevel de oude glaswol verwijderd. En omdat die zich prima laat hergebruiken, slaan we de oude glaswol ‘zuiver’ op. Zo kan er later nieuwe glaswol van worden gemaakt. Nul verspilling, houden we van.

De nieuwe glaswol wordt geleverd door Isover Saint-Gobais uit Etten-Leur en garandeert de bewoners van de residentie isolatie die voldoet aan de hoogste norm.

Vuur geen kans geven


Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden combineren we altijd zoveel mogelijk onderdelen. Kwestie van goed plannen en de flow garanderen waar we bekend om staan. Dus niet eerst deel A. compleet afwerken en vervolgens pas deel B. Vaak kunnen opdrachten namelijk prima samen worden uitgevoerd. Project Aambosveld in Heerlen is daar een mooi voorbeeld van. Na het ontmantelen van de oude gevel, hebben we tijdens het aanbrengen van de nieuwe gevel tegelijkertijd de fire barriers van Morgo Folietechniek uit Zutphen aangebracht.

Fire barriers zijn een slimme oplossing bestaande uit compartimenten in de gevelbekleding die bekleed is met vuurvertragende folie. Anders gezegd; in plaats dat het vuur zich snel verspreidt, worden de vlammen compartiment na compartiment gefrustreerd tot een pas op de plaats. Inwoners krijgen zo meer tijd om het gebouw veilig te verlaten. Essentieel voor de veiligheid van elk gebouw. Maar laten we vooral hopen dat de fire barriers een investering is die zich nooit terug hoeft te betalen.

Residentie Aambosveld in Heerlen; groot, groter, grootst


Onlangs is Flow in opdracht van hoofdaannemer Van Heur van de VB Groep gestart aan Residentie Aambosveld in Heerlen. Het gebouw is eigendom van woningcorporatie Wonen Limburg en telt 15 verdiepingen. We voelen ons thuis op deze hoogte en weten uit ervaring hoe we een dergelijk logistieke uitdaging het beste op kunnen pakken. (Creatief nadenken over oplossingen is immers onze tweede natuur.)

Voor Residentie Aambosveld pakken we meteen alles grondig aan. Oude gevel eraf, nieuwe erop en omdat we toch al op hoogte zijn, meteen ook de brandveiligheid en energietechniek aanscherpen. Dat lijkt een standaard opdracht en dat is het ook, maar dan een paar etages hoger. Een leuk voordeel is dat we een fantastisch uitzicht hebben op de Limburgse heuvels. Binnenkort meer over Residentie Aambosveld!

Meer nieuws